A szuperegészséges fogyasztó joghurt

2016. szeptember 16. péntek 15:00-kor posztolta Plasztika blog admin

A joghurt igazi szuperétel, mert a benne lévő sok kalciumnak köszönhetően képes a zsírtömeg csökkentésére.

Tovább»

Zsírleszívás túlsúlyos tiniknek?!

2013. március 14. csütörtök 17:46-kor posztolta Plasztika blog admin

Amerikában sajnos az elhízás már hihetetlen méreteket öltött, nem csupán a felnőtteket, az egészen kicsi gyerekeket is érinti. Mindenképpen orvosolni kell ezt a problémát, hiszen a túlsúly nem csupán esztétikai kérdés, az egészségünkre is negatív hatással van. Egy amerikai professzor hajmeresztő ötlettel állt elő: a tinédzserek súlyproblémáját zsírleszívással kívánná megoldani. Tovább»

A túlsúly miatti beavatkozás karcsúsítja a családot is?!

2012. november 5. hétfő 13:51-kor posztolta Plasztika blog admin


túlsúlyos családAz elmúlt évtizedben megtriplázódott a túlsúlyos emberek száma, ha a tendencia tovább folytatódik, a kontinens népességének egy ötödét fogja érinteni a túlsúlyosság. Több kutatás is készült, amely bizonyította, hogy a testsúlycsökkentő műtétek nemcsak a beavatkozás alanyát, hanem annak közvetlen családját is karcsúsítja. Tovább»

A túlsúly és hatása

2012. július 3. kedd 12:28-kor posztolta Plasztika blog admintúlsúly bmiA túlsúly bizonyítottan a jelen és a jövő egyik legjelentősebb egészségügyi problémája. A WHO adatai szerint a túlsúly és az elhízás a második legfontosabb megelőzhető kockázati tényező a dohányzás után. A fejlett országokban a túlsúlyos és elhízott emberek aránya ötévente megduplázódik. Magyarországon a felnőtt lakosság körülbelül 40 százaléka túlsúlyos (BMI 25-30 között van) és kb. 20 százaléka elhízott (BMI 30 felett). Tovább»

Veszélyesebb a túlsúlyosak plasztikai műtéte

2012. június 25. hétfő 10:00-kor posztolta Plasztika blog admin

túlsúlyAmerikai kutatók felmérést végeztek arra vonatkozóan, hogy a túlsúly mennyire van hatással a mellplasztikára készülök gyógyulási esélyeit és a szövődmények kialakulását. 2002 és 2006 között Martin A. Makary és munkatársai hét államban végzett mellplasztikai beavatkozások eredményeit vizsgálták, melynek során a testsúly és a szövődmények gyakoriságának arányára figyeltek fel.

Tovább»

Az elhízás okai

2012. május 28. hétfő 14:53-kor posztolta Plasztika blog admin

Leegyszerűsítve azt szokták mondani, hogy az elhízás fő oka, hogy túl sokat eszünk és túl keveset mozgunk, vagyis tudományosan fogalmazva: nagyobb az energia- bevitelünk, mint az energia-leadásunk. Az elhízás hátterében azonban több ok is állhat. Összegyűjtöttük azokat a tényezőket, amelyek önmagukban vagy egymás kombinációjaként hozzájárulnak a felszaporodott zsírpárnák megjelenéséhez. Tovább»