B.tox vagy hialuron? A szépség receptje!

2018. november 12. hétfő 12:24-kor posztolta Plasztika blog admin

Pár szúrás a szépség receptje! De mit és hova kell beadni a tökéletes eredmény érdekében? Mik a b.tox kezelés és a hialuronsavas feltöltés használata közötti különbségek? Mert nem mindegy, mi hova kerül!

Tovább»

Bőrünk öregedése

2018. január 25. csütörtök 16:22-kor posztolta Plasztika blog admin

Az örök fiatalság szemlélet egyre jobban terjed. Egyre többen az egészséges, aktív életmódra koncentrálnak. Az öregedés jeleit egyre inkább próbáljuk elrejteni a nyilvánosság elől. A kor előre haladtával szervezetünkben elindul az öregedési folyamat, a legláthatóbb jeleit a bőrünkön észleljük. Bár ez a probléma a nőknek okoz nagy gondot, de manapság egyre több férfi is odafigyel a bőrápolásra.

Tovább»

A szépségért valóban szenvedni kell?

2017. szeptember 6. szerda 12:21-kor posztolta Plasztika blog admin

Sokan nehezen fogadják el a ráncok megjelenését, vagy valami más apróságot, ami ront az arcbőr „tökéletességén”. Így aztán plasztikai sebészhez fordulnak, hogy simítsa ki az idő múlásáról tanúskodó ráncokat, szüntesse meg a korral járó elszíneződést a bőrön.

Tovább»

Korhatáros plasztika - van-e felső limit?

2016. február 9. kedd 15:51-kor posztolta Plasztika blog admin

Ha belegondolunk, a világon több millió nő és férfi szeretne fiatalosabb külsőt és olyan megjelenést, amivel teljesen elégedett. 60 év felett is fontos a szépség, sok fiatalos nagymama és nagypapa rohangál az utcán, korát meghazudtolva. Sokan gondolkozunk szépészeti beavatkozáson, viszont sokszor attól tartunk, hogy esetleg családtagjaink és környezetünk elítél bennünket. Felvetődik bennünk a kérdés; ha már megöregszünk, ezekről le kell mondanunk?! Meddig mehetünk el (korban) a plasztikázással anélkül, hogy a társadalom elítélne?! Mikortól nem ajánlott plasztikai sebészhez fordulni? Egyáltalán létezik felső korhatár?!

Tovább»

62 évesen új nőt faragott magából 7 millió forintból

2016. január 26. kedd 12:08-kor posztolta Plasztika blog admin

Linda OwenNyugdíjba vonulás után a legtöbb mama és papa az unokáival van elfoglalva, kertészkedik, kötöget, süt-főz, a hobbijának él. Linda Owen úgy gondolta, a nagymama szerepnek nem feltétlenül elengedhetetlen kelléke a nagymamás megjelenés, a kötött kardigán, az ősz konty és a dauer. 7 millió forint értékben válogatott magának a különböző plasztikai és más beavatkozások közül, és vált így szupernagyivá.

Tovább»

Szabaduljunk meg ráncainktól otthoni praktikákkal!

2013. január 10. csütörtök 17:08-kor posztolta Plasztika blog admin

Az arcon három terület található, ahol a legjellemzőbbek a mimikai ráncok: a szem környéke, a homlok területe, illetve a szánk melletti barázdák. Megelőzéssel, illetve célzott kezeléssel jó eredménnyel javíthatunk a helyzeten. Több trükk is rendelkezésünkre áll, közülük a leghatékonyabbakat osztjuk meg olvasóinkkal.

1. A SZEM KÖRNYÉKI TERÜLET


szemHázilag könnyen alkalmazhatunk kellemes és olcsó praktikákat fiatalságunk megőrzése érdekében. 25 év felett nagyon fontos, hogy elkezdjük használni rendszeresen a jobb minőségű szemránckrémeket. Emellett azonban még rengeteg módszer áll rendelkezésre, amiket érdemes párhuzamosan alkalmazni.
Figyeljünk a folyamatos hidratálásra, hiszen a vízhiányos bőr összeesik, s emiatt az apró mélyedések is hamar meglátszanak rajta. Hidratáljunk belülről sok vízfogyasztással (kb. napi 8 pohár víz), kívülről pedig krémekkel pakolásokkal. Az uborkapakolás például igen elterjedt, bevált és népszerű praktika. Viszont az tévhit hogy a képeken és filmeken látott módon hatásos lenne, vagyis nem az uborka karikákat kell a bőrünkre és/vagy szemünkre tenni. Használjuk inkább a lereszelt változatát, és azt kenjük a szemünk alá kb. 20 percre.

Alkalmazhatunk szem- és arcmasszázst is. Az izmok ellazításának ez a legjobb módja s ez is védelmet nyújt a mimikai ráncok kialakulása, illetve azok elmélyülésével szemben. A szarkalábak elleni arctornára létezik egy igen könnyen elvégezhető gyakorlat: Pislogjunk, méghozzá úgy, hogy az arccsont környékén tegyük a bőrünkre három ujjunkat, és kezdjük el felfelé húzni. Eközben pislogjunk erőteljesen legalább négyet gyorsan egymás után, de fontos, hogy ne szorítsuk össze a szemünket! Az arctorna után mindig használjunk hidratálókrémet. Az arcmasszázs is kedvezően hat arcunk frissességére. A masszázshoz legjobb, ha növényi olajokat használunk, hiszen azok könnyedén felszívódnak és hosszú távon megakadályozzák a zsírhiány kialakulását, amelyek a mélyebb ráncokért felelősek. Az olajok közül a leghatékonyabb a szőlőmagolaj vagy az olivaolaj. Az olajokban feszesítő anyagok vannak, melyek nagyban segítik a kollagén újratermelődését is. Alkalmazása során mártsuk az ujjunkat az olajba (lehetőleg esténként végezzük a kezelést), ezután óvatos, körkörös mozdulatokkal masszírozzuk át a területet. A rendszeres arcmasszírozás nem csupán a vérkeringést állítja helyre, hanem a ráncosodást is késlelteti. Ezzel akár a szemránckrémet is helyettesíthetjük.

 

2. A HOMLOK KÖRNYÉKE


homlokA homlok terület talán a legproblémásabb abból a szempontból, hogy ha már kialakultak ott a ráncok, azokat igen nehéz finomítani vagy eltüntetni, ezért igen fontos a megelőzés. Kerüljük a hunyorgást, és viseljünk napfényben UV sugaras napszemüveget. Törekedjünk a kevesebb stressz helyzetre, és kerüljök az olyan érzelmi behatásat, amelyek során összehúznánk a szemöldökünket. A már meglévő barázdákat kezelhetjük szemránckrémmel is, de ebben az esetben válasszunk olyat, amely nem a saját korunknak felel meg, hanem annál kicsit idősebb korosztálynak. Ezen felül ezen a területen is alkalmazhatunk arctornát. A gyakorlat során helyezzük az ujjainkat a két szemöldökre és húzzuk felfelé majd kifelé, ezután tenyerünket tegyük a homlokunkra és húzzuk lefelé. A gyakorlatot lassan, nyugodtan végezzük.

3. A SZÁNK MELLETTI BARÁZDÁK


szájHa már nem csupán a nevetés közben látszanak a szánk melletti ráncok, akkor használjunk hialuronsavas ránctalanító krémet. Ezen a területen is alkalmazhatunk tornát a következőképpen: formáljuk úgy a szánkat, mintha egy „A” betűt akarnánk kimondani. Ebből a pozícióból jó erősen húzzuk rá ajkainkat a fogakra, és engedjük vissza. Ezt ismételgessük legalább három percig.

Fogadjunk meg egy tanácsot: egyetlen testünk van, ezzel kell beérnünk és dolgoznunk egy életen át. Legyőzhetetlennek tűnhet, de korántsem az, ezért vigyázzunk rá, hogy egészséges és minél tovább fiatal és üde maradhasson. Hiszen ahogy ma élünk, az kihat a jövőnkre. A legfontosabb teendőnk szépségünk és egészségünk megőrzése érdekében a mindenkori megelőzés. Ráncainkkal sincs ez másképp! Ha időben odafigyelünk, akkor megelőzhetjük a ráncaink elmélyülését, vagy legalábbis hosszú évekkel kitolhatjuk azok kialakulását.