Mi micsoda a nőgyógyászati rákszűrésen?

2016. március 11. péntek 08:55-kor posztolta Plasztika blog admin

A statisztikai adatok szerint hazánkban évente 1200 új méhnyakrákos megbetegedést diagnosztizálnak. Annak ellenére, hogy az orvosok 18 év felett fokozottan ajánlják az évi egyszeri rákszűrést, ezt a felmérések szerint a magyar nők mindössze 27%-a veszi komolyan. Miért is fontos a nőgyógyászati vizsgálat és a rákszűrés? Mi történik és milyen célból a nőgyógyászati szűrés során? Tovább»

Mellrák után a kifutón

2012. szeptember 10. hétfő 15:34-kor posztolta Plasztika blog admin


Sylvie Van der VaartA 34 éves Sylvie Van der Vaart fehérneműket mutatott be a berlini divathéten, ami azért érdekes, mert a holland modell nemrégiben épült fel teljesen a mellrákból. Szemmel láthatóan minden rendben vele, és érthető, hogy nagyon boldog. Talán senki sem gondolta, hogy még lesz esélye kifutóra lépni, hiszen a kemoterápia miatt a haja is kihullott, így parókát kellett viselnie egy jóideig. Története példaértékű, és arra hívja fel a figyelmet, hogy érdemes odafigyelni magunkra, hiszen az időben felismert mellrák gyógyítható. Tovább»

Hasznos a nőgyógyászati rákszűrés során használt Pap-teszt

2012. augusztus 20. hétfő 11:28-kor posztolta Plasztika blog admin


nőgyógyászA méhnyakrák első tünetei sajnos nem a kezdeti stádiumot jelzik, hanem megjelenésükkor a betegség már előrehaladott állapotban van. Éppen ezért fontos a rendszeres szűrővizsgálat, hiszen a betegség még azelőtt felfedezhető, mielőtt a tünetek megjelennek. Tovább»

Mellrák diagnosztika hőérzékelővel

2012. augusztus 17. péntek 10:51-kor posztolta Plasztika blog admin


mell önvizsgálataA mellrák korai felismerését elősegítő, folyékony kristályos hőérzékelő eljárást fejlesztettek ki Lengyelországban. Az módzser beavatkozás-mentes, és az ultrahangos és a mammográfiás szűrővizsgálatok kiegészítésére szolgál. Az új fejlesztés előnye, hogy egyáltalán nem ártalmas, nincs mellékhatása , és a röntgenvizsgálatokkal szemben korlátlan mennyiségben megismételhető, ezt klinikai tesztek is bizonyították. Tovább»

Mi micsoda a nőgyógyászati rákszűrésen?

2012. július 6. péntek 15:17-kor posztolta Plasztika blog admin


kérdőjelA statisztikai adatok szerint Magyarországon évente 1200 új méhnyakrákos megbetegedést diagnosztizálnak. Annak ellenére, hogy az orvosok 18 év felett fokozottan ajánlják az évi egyszeri rákszűrést, ezt a felmérések szerint a magyar nők mindössze 27%-a veszi komolyan. Miért is fontos a nőgyógyászati vizsgálat és a rákszűrés? Mi történik és milyen célból a nőgyógyászati szűrés alkalmával? Tovább»

Mi micsoda a nőgyógyászati rákszűrésen?

2012. június 18. hétfő 15:55-kor posztolta Plasztika blog admin


nőgyógyászA statisztikai adatok szerint hazánkban évente 1200 új méhnyakrákos megbetegedést diagnosztizálnak. Annak ellenére, hogy az orvosok 18 év felett fokozottan ajánlják az évi egyszeri rákszűrést, ezt a kutatások szerint a magyar nők mindössze 27%-a veszi komolyan. Miért is fontos a nőgyógyászati vizsgálat és a rákszűrés? Mi történik és milyen célból a nőgyógyászati szűrés alkalmával? Tovább»