„Barbie-vaginát” akarok

2017. április 13. csütörtök 13:43-kor posztolta Plasztika blog admin

lsőre furcsán hangozhat, de egyre több nő szeretne Barbie vaginát! Az internet okolható nagyrészt ezért az új divat irányzatért. De nézzük, miről is van szó pontosan?!

Tovább»

Mi micsoda a nőgyógyászati rákszűrésen?

2016. március 11. péntek 08:55-kor posztolta Plasztika blog admin

A statisztikai adatok szerint hazánkban évente 1200 új méhnyakrákos megbetegedést diagnosztizálnak. Annak ellenére, hogy az orvosok 18 év felett fokozottan ajánlják az évi egyszeri rákszűrést, ezt a felmérések szerint a magyar nők mindössze 27%-a veszi komolyan. Miért is fontos a nőgyógyászati vizsgálat és a rákszűrés? Mi történik és milyen célból a nőgyógyászati szűrés során? Tovább»

Láthatatlan ellenségeink V. - Az AIDS

2013. február 28. csütörtök 17:40-kor posztolta Plasztika blog admin

Az AIDS-nek olyan hírességek estek áldozatul, mint Anthony Perkins és Rock Hudson színészek, vagy Freddie Mercury. De már tavalyi ausztriai kórházi tartózkodása alatt George Michael-ről is elterjedt, hogy AIDS beteg. December 1-je 1988 óta az AIDS világnapja, így ezen apropóból most picit mi is megemlékezünk erről a betegségről egy rövid történeti áttekintéssel. Tovább»

Láthatatlan ellenségeink IV. - Az endometriózis kezelése

2012. október 5. péntek 17:18-kor posztolta Plasztika blog admin


endometrózis nőgyógyászatMiután a laparoszkópos eljárás segítségével meggyőződtünk róla, hogy valóban endometriózisról van szó, meg kell határozni az endometriózis kezelésének menetét. Ennek során figyelembe vesszük az endometriózis kiterjedését, súlyosságát és az illető hölgy életkorát is. Az endometriózisról szóló cikksorozatunk 3. részében a betegség kezelését ismertetjük. Tovább»

Láthatatlan ellenségeink IV. - Az endometriózis tünetei

2012. október 4. csütörtök 17:04-kor posztolta Plasztika blog admin


nőgyógyászat endometriózisAki azt gondolta volna, hogy az endometriózisról készült cikkünkkel lezártuk ezt az igen nagy jelentőséggel bíró témakört, tévedett. A folytatásban az endometriózis tüneteit, diagnosztikáját vettük górcső alá. Bízunk benne, hogy ezentúl fel fogjuk ismerni az felmerülő árulkodó jeleket, így ha probléma adódik, időben fel tudunk keresni problémánkkal egy hozzáértő nőgyógyászt! Tovább»

Láthatatlan ellenségeink IV. – Endometriózis

2012. augusztus 6. hétfő 13:16-kor posztolta Plasztika blog adminendometriózis nőgyógyászatLáthatatlan ellenségeink sorozatunkban már megszokhattuk, hogy nőgyógyászati vagy nemi betegségeket veszünk górcső alá. Ezek közül egyesek egyből kellemetlen tünetekkel jelzik jelenlétüket (hüvelygomba, genitális herpesz), azonban a legtöbb kór csendesen megbújik, és csak később okoz problémát. Jelen témánk tárgya, az endometriózis mindkét csoportban helyet kapna, de nézzük közelebbről, mit is kell tudnunk erről az akár meddőséget is okozó betegségről. Tovább»

A problémát okozó miómák

2012. július 31. kedd 17:24-kor posztolta Plasztika blog admin


miómaA nagyméretű és gyorsan növekvő miómával szemben már sajnos nem elegendő a gyógyszeres kezelés alkalmazása. A nagyobb méretű vagy gyorsan növekvő mióma kellemetlen és panaszokat okozhat (súlyosabb vérzés jelentkezhet, nyomhatja a hasi szerveket, amely székelési, vizeletürítési problémákat, alhasi fájdalmakat okoz). Előfordulhat, hogy akár az egész méh műtéti kivételére is sor kerülhet. Tovább»

Láthatatlan ellenségeink II. - Chlamydia a néma betegség

2012. július 26. csütörtök 14:00-kor posztolta Plasztika blog admin


nemi úton terjedő betegségA chlamydia fertőzés napjaink legelterjedtebb nemi úton terjedő betegsége. Sokszor semmilyen tünet nem utal a jelenlétére, diagnózis és kezelés nélkül azonban súlyos szövődményekkel is járhat. Tovább»

A G-pont feltöltés

2012. július 19. csütörtök 14:24-kor posztolta Plasztika blog admin

Újabb eljárással bővült a plasztikai sebészet választéka, hiszen a hüvelyplasztika, kisajakplasztika, szeméremdomb korrekció vagy a szűzhártya rekonstrukció mellett már a G-pont feltöltése is helyet kap az intimplasztika szolgáltatások között. Viszont ez az eljárás alaposan megosztja a közvéleményt. Magának az erogén zónának a létezése orvos-szakmailag nem elfogadott, a nők többsége csak hírből ismeri, ebből kiindulva az eljárás is csak azoknak ígér dupla örömöt, akiknek amúgy is volt már részük G-ponti orgazmusban. Tovább»

Láthatatlan ellenségeink I. - a HPV

2012. július 10. kedd 11:09-kor posztolta Plasztika blog admin


HPVSajnos oldalakat lehetne megtölteni a HPV, azaz humán papillomavírus jellegéről, működéséről, tüneteiről, megelőzéséről, de blog oldalunk terjedelme ezt nem engedi meg és nem is erre vagyunk hivatottak. Szeretnénk egy általános körképet adni erről a DNS-víruscsoportról, mert nem lehet eleget beszélni az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő betegségről. Tovább»