Mellrák után a kifutón

2012. szeptember 10. hétfő 15:34-kor posztolta Plasztika blog admin


Sylvie Van der VaartA 34 éves Sylvie Van der Vaart fehérneműket mutatott be a berlini divathéten, ami azért érdekes, mert a holland modell nemrégiben épült fel teljesen a mellrákból. Szemmel láthatóan minden rendben vele, és érthető, hogy nagyon boldog. Talán senki sem gondolta, hogy még lesz esélye kifutóra lépni, hiszen a kemoterápia miatt a haja is kihullott, így parókát kellett viselnie egy jóideig. Története példaértékű, és arra hívja fel a figyelmet, hogy érdemes odafigyelni magunkra, hiszen az időben felismert mellrák gyógyítható. Tovább»

Hogyan végezzünk mell önvizsgálatot?

2012. június 26. kedd 10:00-kor posztolta Plasztika blog admin


mell önvizsgálatA mellrák a leggyakoribb daganatos megbetegedés a nők körében. Különösen 35 éves kor felett a női mellen megjelenhetnek bizonyos változások, korábban nem tapasztalt tünetek. Többségüknél nem áll komolyabb egészségügyi probléma a háttérben, de az a biztos, ha ezekre oda kell figyelnünk és szakemberhez kell fordulnunk, mert a változások adott esetben rákos folyamatra is utalhatnak. Mi magunk is sokat tehetünk annak érdekében, hogy minél előbb felismerjük a problémát: végezzünk mell önvizsgálatot. Tovább»

Amiről beszélni kell: a mellrák

2012. április 30. hétfő 10:54-kor posztolta Plasztika blog admin

Mostani blog bejegyzésünk egy nem túl kellemes, sőt kifejezetten kellemetlen és szomorú témát vesz elő, melyről szerencsére a médiumok, különböző alapítványok is egyre többet beszélnek és hívják fel a figyelmet. Ez nem más, mint a mellrák. Tovább»

Emlődaganat után újra nőnek lenni – a rekonstrukciós mellplasztika

2011. augusztus 15. hétfő 10:24-kor posztolta Plasztika blog admin

A női keblek központi szerepét nem kell nagyon magyarázni. Mind funkcióját (csecsemő táplálása), mind szexuális vonatkozását tekintve kiemelt szerepe van (nem csak) a nők életében. Az egészséges és gyönyörű mell minden nőnek fontos, a nőiesség szimbóluma, amely növeli az önbizalmat, és nagyban hozzájárul a pozitív életszemlélethez. Amikor mellrákot diagnosztizálnak, akkor egy teljesen új élethelyzettel konfrontálódunk, ráadásul rövid időn belül sok döntést kell meghoznunk.

Tovább»