A hegeknek befellegzett – nincs többé heg

2012. október 2. kedd 16:40-kor posztolta Plasztika blog admin


hegkezelésAmerikai kutatók feltaláltak egy új módszert, melynek segítségével megakadályozható a hegek kialakulása. Bár a műtét utáni hegek a bemetszések gondos megválasztásának és a megfelelő műtéti technikának köszönhetően legtöbbször alig-alig látszanak, vannak olyan esetek, amikor baleset, égés következében a bőrkárosodás olyan fokú, mely jelentősen megkeseríti viselőjük életét. Most úgy tűnik, közel a megoldás a hegek ellen. Tovább»

Hegkezelés napjainkban V. – természetes és homeopátiás lehetőségek

2012. január 13. péntek 12:25-kor posztolta Plasztika blog admin

A természetes, tradicionális és homeopátiás lehetőségek hatékonyságát és fontosságát sem szabad említés nélkül hagyni.

Tovább»

Hegkezelés napjainkban IV. – kozmetikai és otthoni megoldások

2012. január 6. péntek 12:07-kor posztolta Plasztika blog admin

A kozmetikákban használt módszerek a különböző hámlasztási eljárások: gyümölcssavas hámlasztás, mélyhámlasztás és gépi hámlasztás. A gépi eljárások közül említésre méltó a gyémántfejes mikrodermabrázió. Ez egy speciális bőrcsiszolás, mely során a vákuumos készülék gyémántporral futtatott kézi darabjaival mechanikusan csiszolja le a felső bőrréteget.

Tovább»

Hegkezelés napjainkban III. – gépekkel végzett eljárások

2011. december 29. csütörtök 11:52-kor posztolta Plasztika blog admin


hegkezlésA különböző eszközökkel, gépekkel végzett szépészeti eljárások változó eredménnyel kezelik a hegeket, a sérült bőrfelületet. Lézeres megoldások alkalmával, a lézer segítségével a felszíni bőrréteg tulajdonképpeni hámlasztásával eltávolítható a túlburjánzott hegek, szövetek egy része. Az ultrahangos kezelés egy gépi feltöltő eljárás, amely során a bőrfelszínre tett hatóanyagokat az ultrahang segítségével a bőr mélyebb rétegeibe juttatják.

Tovább»

Hegkezelés napjainkban II. – orvos által végzett hegkezelések

2011. december 21. szerda 11:48-kor posztolta Plasztika blog admin

Az orvos által végzett hegkezelések egyike a hegbe adott szteroid injekció, ebben az esetben először fagyasztásra kerül sor nitrogén segítségével, ami vérbőséget okoz. Ezt követően az orvos a kis mennyiségű szteroidot tartalmazó injekciót helyi érzéstelenítővel kombinálva adja be a kóros szövetekbe. Az eredmény már gyakran egy kezelés után látható. Sebészeti eltávolítás során lehetőség van a rendellenesen fejlődött heg kimetszésére annak reményében, hogy az újabb heg esztétikusabb megjelenésű lesz.
Tovább»

Hegkezelés napjainkban I. - a lehetőségek

2011. december 15. csütörtök 11:44-kor posztolta Plasztika blog admin

A háztartási balesetek, sporttevékenységek, közlekedési balesetek, sebészeti beavatkozások során gyakran jönnek létre vágott vagy horzsolt sebek, harapások, égési sérülések, amelyek hegesedés útján gyógyulnak. A testfelszínen keletkező sebek az érintett bőrfelülettől és a sérülés mélységétől függően, és eltérő módon gyógyulnak. Ezek nyomait nem lehet teljesen eltüntetni, egy életen át kísérőink maradnak, de nagyon sokat tehetünk azért, hogy szinte észrevehetetlenné váljanak vagy számottevően javuljanak.

Tovább»