Láthatatlan ellenségeink IV. - Az endometriózis kezelése

2012. október 5. péntek 17:18-kor posztolta Plasztika blog admin


endometrózis nőgyógyászatMiután a laparoszkópos eljárás segítségével meggyőződtünk róla, hogy valóban endometriózisról van szó, meg kell határozni az endometriózis kezelésének menetét. Ennek során figyelembe vesszük az endometriózis kiterjedését, súlyosságát és az illető hölgy életkorát is. Az endometriózisról szóló cikksorozatunk 3. részében a betegség kezelését ismertetjük. Tovább»

Láthatatlan ellenségeink IV. - Az endometriózis tünetei

2012. október 4. csütörtök 17:04-kor posztolta Plasztika blog admin


nőgyógyászat endometriózisAki azt gondolta volna, hogy az endometriózisról készült cikkünkkel lezártuk ezt az igen nagy jelentőséggel bíró témakört, tévedett. A folytatásban az endometriózis tüneteit, diagnosztikáját vettük górcső alá. Bízunk benne, hogy ezentúl fel fogjuk ismerni az felmerülő árulkodó jeleket, így ha probléma adódik, időben fel tudunk keresni problémánkkal egy hozzáértő nőgyógyászt! Tovább»

Láthatatlan ellenségeink IV. – Endometriózis

2012. augusztus 6. hétfő 13:16-kor posztolta Plasztika blog adminendometriózis nőgyógyászatLáthatatlan ellenségeink sorozatunkban már megszokhattuk, hogy nőgyógyászati vagy nemi betegségeket veszünk górcső alá. Ezek közül egyesek egyből kellemetlen tünetekkel jelzik jelenlétüket (hüvelygomba, genitális herpesz), azonban a legtöbb kór csendesen megbújik, és csak később okoz problémát. Jelen témánk tárgya, az endometriózis mindkét csoportban helyet kapna, de nézzük közelebbről, mit is kell tudnunk erről az akár meddőséget is okozó betegségről. Tovább»