Körömvirág bőrgyulladás és köhögés ellen

2013. március 7. csütörtök 17:43-kor posztolta Plasztika blog admin

A körömvirágot már régóta alkalmazzák a legkülönbözőbb bőrproblémák ellen. Ezek közül is leggyakrabban sebgyógyításra használják krém vagy borogatás formájában. De mire jó még ez a gyógynövény, és hogyan alkalmazzuk? Tovább»

A gyógyító víz – gyógyvizeink

2013. február 14. csütörtök 17:34-kor posztolta Plasztika blog admin

A hűvös, borongós, őszi idő megérkeztével jól eshet egy jó meleg fürdő. Ha ez a fürdő még egészséges is, annál nincs jobb párosítás! Amennyiben tehetjük, télen keressünk fel egy-két alkalommal egy gyógyfürdőt, hogy ne csak a nyári pancsolást idézzük fel, hanem gyógyuljunk is.

Tovább»

Étkezésünk befolyásolja mellünk növekedését!?

2012. december 21. péntek 10:40-kor posztolta Plasztika blog admin


mellméter mellrákA legújabb kutatások szerint már a gyermekkorban bevezetett étrend is kihat a mellek növekedésére, s az emlődaganat kialakulásának rizikójára is. A programban résztvevő kutatócsoport arra a megállapításra jutott, hogy a gyermekkori étkezési szokások, akár a szervezet ösztrogéntermelésétől függetlenül is, növelhetik az emlőrák kialakulásának kockázatát. Tovább»

A fahéj felpezsdít és megtisztít

2012. december 9. vasárnap 11:37-kor posztolta Plasztika blog admin


fahéjA fahéjról legelőszőr az édes, meghitt süteményillat jut eszünkbe. A csodás fahéj azonban nem csupán fűszerként értékes számunkra, számtalan betegséget képes orvosolni, segít a cellulit eltüntetésében, szabályozza a vércukorszintet, és még öregedésgátló hatásának is örülhetünk. Tovább»

Egy csepp élet – a vér szerepe

2012. december 3. hétfő 11:21-kor posztolta Plasztika blog admin


vér szerepeA vérkeringésünk feladata testünk sejtjeinek táplálása, a lebontási termékek kiszűrése és elszállítása. Vérünk az, amely a szervezetünk számára szükséges anyagokat szállítja a rendeltetési helyre, a szükségtelen anyagokat pedig elszállítja. A vér létfontosságú az életben maradáshoz, ezért fontos, hogy amennyiben tehetjük, adjunk vért, hogy az arra rászorulókon segíthessünk. Tovább»

Virágterápia: a természet színpompás kincse

2012. november 16. péntek 14:49-kor posztolta Plasztika blog admin


Bach virágterápiaA Bach virágterápia az természetes gyógyítás nagyszerű módszere. Segítségével megtalálhatjuk a lelki harmóniát, a megnyugvást és a békét ebben a rohanó világban. A virágterápia egyszerű és mellékhatásoktól mentes eljárás, ezért a cseppek egyre több család „gyógyszeres fiókjaiban” megtalálhatóak. Tovább»

A túlsúly miatti beavatkozás karcsúsítja a családot is?!

2012. november 5. hétfő 13:51-kor posztolta Plasztika blog admin


túlsúlyos családAz elmúlt évtizedben megtriplázódott a túlsúlyos emberek száma, ha a tendencia tovább folytatódik, a kontinens népességének egy ötödét fogja érinteni a túlsúlyosság. Több kutatás is készült, amely bizonyította, hogy a testsúlycsökkentő műtétek nemcsak a beavatkozás alanyát, hanem annak közvetlen családját is karcsúsítja. Tovább»

Egészséges csoki – most csak álmodom?

2012. október 25. csütörtök 17:19-kor posztolta Plasztika blog admin


Gombóc Artúr egészséges csokoládéA csokoládét képtelenség nem szeretni, azonban nem mindenki engedheti meg magának a rendszeres nassolást. Természetesen vannak szerencsés kivételek, de a legtöbbünk elmondhatja, hogy a mértéktelen csokifogyasztás eredményeképpen a mérlegre állva plusz kilókkal találjuk szemben magunkat. Azonban úgy tűnik,  nemsokára eljön a mi időnk: feltalálták az egészséges csokit! Tovább»

Szépüljünk és gyógyuljunk egy csobbanással!

2012. október 22. hétfő 15:39-kor posztolta Plasztika blog admin


tenger jótékony hatásaiAmennyiben a tengerpartot választjuk üdülési célpontunkként, mindenképpen jól döntünk: a tenger nem csak csodás látványával nyűgöz le minket, egyes betegségeinkre is enyhülést hozhat. A bolygónk 70%-át borító tengervíz jótékony hatását már az ókorban is felismerték: az ókori görög mitológia szerint Aphrodité szépségét a tenger kincseinek, a tengeri sónak, az iszapnak és az algának köszönheti. Tovább»

A rendellenes izzadás

2012. október 18. csütörtök 12:03-kor posztolta Plasztika blog admin


fokozott izzadásAz izzadás a hőháztartásunk egyensúlyáért és a salakanyagok kiürítéséért felelős. Fontos tudni, hogy a szervezetünk a kilélegzett levegővel is veszít vizet! Bőrfelületünkről kb. fél milliliter párolog el testsúly-kilogrammonként és óránként, ami napi átlagban egy liter vizet jelent. De mi van akkor, ha valami mégsem működik megfelelően? Tovább»