A Plastic and Reconstructive Surgery című szaklapban beszámoltak egy kutatási eredményről, miszerint a zsírleszívás és/vagy hasplasztika jelentősen növeli a páciensek önbecsülését és javítja az életminőségét. Nézzük meg a részleteket!

A két beavatkozás akár egy műtét alatt is elvégezhető. Bár a felépülési idő hosszabb és a fájdalom mértéke nagyobb lehet az együttes alkalmazás esetén. Az eredmény tekintetében viszont hatékonyabb a kombinált műtét, valamint az altatás és a gyógyulási idő csak egyszer terheli a pácienst.

A kutatásban 360 olyan - 85%-ban hölgy - páciens, vett részt, aki plasztikai sebészeti „has-szépítésen” esett át. A páciensek közül a zsírleszívást 60% választotta, 5% kért hasplasztikát, még 35% a zsírleszívással kombinált hasplasztikát választotta.

A kísérletben résztvevők a plasztikai beavatkozások után 4 hónappal számoltak be az állapotukról, az átélt tapasztalataikról és az eredménnyel való elégedettségükről. A zsírleszívást választók kevesebb kényelmetlenséget tapasztaltak, és csupán 6 napot estek ki a munkából, viszont az elégedettségi mutatójuk 80% volt. Ellenben a hasplasztikátválasztók 16 napig estek ki a munkából, azonban 90%-ban elégedettek voltak az eredménnyel. A legjobb döntést a kombinált műtétet bevállalók hozták, mert 99%-ban találták eredményesnek a beavatkozásokat. Összességében a kutatásban részt vevők 86%-a magabiztosabb lett, 70%-nak pedig javult az életminősége a plasztikai műtétnek köszönhetően.

Zsírleszívás során az aktuális zsírsejtek kerülnek eltávolításra, melyek visszanőni nem fognak; csak a megmaradt zsírsejtek növekedhetnek tovább. Fontos hangsúlyozni azonban a genetikai adottságokat és az étrendre is oda kell figyelni.

zsírleszívás és hasplasztika célja nem a felhalmozott kilók leadása, hiszen alapvetően nem testsúlycsökkentő eljárásokról van szó. A zsírleszívással egyfajta alakformálás, korrekció végezhető el.

hasplasztika leginkább akkor javasolt, ha a bőr megereszkedik és az alatta lévő zsírréteg felhalmozódik. Ez előfordulhat szülést követően, nagyfokú fogyás után, vagy előrehaladott életkorban.

A külföldi kutatás szép eredménnyel zárult, hiszen összességében magabiztosabbak lettek a páciensek és elégedettek voltak az eredménnyel, amit a mi Intézetünket választó páciensek is tapasztalnak a plasztikai beavatkozások után. Kérjen időpontot most ingyenes konzultációra és vegye igénybe a zsírleszívást és hasplasztikát  Intézetünkben!

akció