Sok embernek gondot okoz a szőr és szeretne különböző módszerekkel megszabadulni tőle. Van amikor rossz módszert választunk és szembesülnünk kell a kellemetlen szőrbenövéssel és szőrtüsző gyulladással. Szerencsére vannak jó megoldások a szőr eltávolítására!szőrtelenítés

Sokak, köztük a Miami Skin Institute bőrgyógyász alapítója, S. Manjula Jegasothy szerint, a lézeres szőreltávolítás a leghatékonyabb módszer. A lézeres szőrtelenítés egyszerűnek tűnik, de ha nem megfelelő szakember végzi el, akkor előfordulhat, hogy bőrsötétedést (hiperpigementációt) okoz a kezelés. Általában 5-6 kezelésre van szükség a végleges szőrtelenítéshez.

Otthoni szőrtelenítésre a hagyományos gyantázást vagy a multipengés borotválást vehetjük igénybe. arra kell figyelni, hogy a gyantát a kezelendő bőrfelületnek megfelelően válasszuk ki és vegyük figyelembe a bőr egyéni érzékenységét, hiszen előfordulhat bőrpír, vagy akár apró kiütések is. Használat előtt mindenképp próbáljuk ki a gyantát egy nem feltűnő helyen.

"Az pedig csak egy mítosz, hogy a gyakori borotválás megerősítené a szőr növekedését. A szőrszálak, amikor hosszabbra nőnek, a végük felé elvékonyodnak. A szőrtelenítés után (mindegy, hogy az gyantával vagy borotvával történt) a folyamatosan növekvő szőrszálak egy erősebb szakasza lesz kitapintható a borotválás után. De ez nem a fokozódó növekedés jele, csak a szálak vastagabbak a tövüknél." - mondja Jegasothy.

Az arcon lévő szőrre a dermaplaning technika is bevethető, amely egy speciális ívelt pengével történik, s gyengéden távolítja el a szőrszálakat és minimális irritációval jár. A bőrgyógyász szerint a dermaplaning még a legérzékenyebb bőr esetében is biztonságos. További előnye, hogy az elpusztult sejteket eltávolítja a szőrrel együtt a bőr felszínéről, ezzel finom bőrhámlást is előidéz.

Különböző szőrtelenítő krémeket is használhatunk, amelyek gyorsan szabadítanak meg a szőrszálaktól. "Ahhoz, hogy csökkenjen az irritáció kockázata, azt a módszert is alkalmazni lehet, hogy 1-3 perc után a területet leborotválják, majd meleg zuhannyal lemossák. Az allergiás reakció elkerülésére, mindig egy kis foltban érdemes próbát végezni." - szögezte le Jegasothy.

A legjobb szőrtelenítő módszer – beleértve az epilátorokat és a villanófényes (IPL) technológiát is, amelyekről most nem esett szó – a szőr növekedésével kapcsolatos személyes tapasztalatoktól függnek és attól, hogy milyen típusú a bőrünk. A szőr eltávolítása mellett fontos szempont az irritáció elkerülése is a kezelések, beavatkozások kiválasztásának szempontjából. Érdemes elgondolkodni azon, hogy mennyit költünk egész életünk során szőreltávolító krémekre és különböző borotvákra, gyantákra. A végleges szőrtelenítés a jelenlegi technológia szerint csak lézerrel lehetséges és 5-6 alkalom után már elérjük a sikert. A lézeres szőrtelenítés nagy előnye a tartós hatása mellett, hogy kíméletes a bőrhöz, csak a szőrtüszőkre hat, a környező szöveteket nem érinti, ezáltal elkerülhető a szőrbenövés és a szőrtüszőgyulladás is és nem vált ki allergiás reakciókat! Intézetünkben lehetőség van felkészült szakemberek által végzett végleges szőrtelenítés igénybevételére. Kérjen időpontot és konzultáljon szakembereinkkel!

akció