Nagyon sok nő elégedetlen intim testrészével és sokan ezt nyíltan felvállalják. Napjainkban sokkal nyitottabban beszélünk róla és keresünk rá megoldást, mint évtizedekkel ezelőtt és egyre többen vállalnak intimplasztikai beavatkozást.

kisajak plasztika

Napjainkban egyre több nő veti alá magát kisajak plasztikának vagy egyéb intim területet érintő beavatkozásnak.

Vajon mi lehet ennek az oka?

Leggyakrabban a kisajkak esztétikai kinézete a zavaró és ez miatt fordulnak plasztikához a hölgyek. Páros szerv révén sokszor nem egyforma nagyságúak a kisajkak, az egyik oldal jóval nagyobb lehet a másiknál. De az erős pigmentáció is okot adhat az intimplasztikai beavatkozásra. Igaz ez nem annyira feltűnő eltérés, mint ahogy mi magunk látjuk, de elég okot ad ahhoz, hogy sok nő ne éljen szexuális életet.

Az esztétikai beavatkozás mellett kényelmi szempont is szerepet játszik az intimplasztikai beavatkozások igénybe vételében, amikor a kisajkak mérete oly mértékben nagy, hogy zavaró lehet sportolás közben, amikor kidörzsölhet és ez később fájdalomhoz is vezet.

A legfontosabb önmagunk elfogadása, ha átgondoltuk a  plasztikai beavatkozást, és valóban önmagunkért tesszük, akkor érdemes konzultálni plasztikai sebésszel.

Mit érdemes tudni a kisajak plasztikáról?

Sok nő fél, hogy a beavatkozás fájdalommal jár. Mivel ez egy nagyon érzékeny terület, a műtétet érzéstelenítésben végzik. A kisajak plasztikát célszerű a menstruációt követő 3-4 napon belül végezni, így a következő menstruáció idejére a sebek már gyógyulttá válnak. A kisajkakon lévő seb körülbelül 2 hét alatt gyógyul, végleges állapotát pedig 2-3 hónapon belül éri el. A felépülés első két hetében semmilyen megerőltető fizikai munkát nem lehet végezni. Műtét után két héttel lehet csak nemi életet élni. A szaunát, szoláriumot, uszodát, napozást viszont 2 hónapig kerülni kell.

Intézetünkben is végzünk intimplasztikát, kisajak plasztikát, valamint hüvelyplasztikát, szeméremdomb korrekciót és műtét nélküli intim lézeres kezelést. Azoknak a nőknek, akik átestek intimplasztikán és intim kezelésen, pozitívan változott az életük és nőtt az elégedettségük, jobban el tudják fogadni önmagukat, megszűntek a testképzavarok.