Minden évben nekünk is szükségünk van a megújulásra, a ráncok eltüntetésére és hogy a bőrünk visszanyerje ragyogását.

szálbehúzás

Az időt és az öregedési folyamatokat sajnos nem tudjuk megállítani, de tehetünk azért, hogy utóbbi folyamatot lassítsuk. Az idő előrehaladtával bőrünk vízmegkötő képessége veszít képességéből, illetve kollagén és elasztin tartalma is fokozatosan csökken. Ennek köszönhetően azt vesszük észre, hogy a homlokunkon, a szemünk alatt, a nyakunkon és egyéb helyeken kezdenek megjelenni a ráncok.

A mai orvosi technológiának köszönhetően szerencsére van megoldás, hogy eltüntessük a kellemetlen ráncainkat plasztikai műtét nélkül is.

Lássuk, milyen lehetőségek adottak erre!

Orvosi lézer

Az orvosi lézersugár hatékony módja a bőrfiatalításnak. A frakcionált lézeres bőrfiatalítás során a lézersugár nagyon sok apró pontban égeti meg a bőrt, ezáltal a bőr mélyebb rétegéig eltávolítja a károsodott hámfelületet, a pontok közötti sértetlen területeken a bőr ép marad, természetes úton biztosítja a hámosodást. Az így keletkezett kis sérülések gyógyulásra ösztönzik a környező ép szöveteket, aminek hatására új kollagénrostok képződnek, ezáltal a bőr megújul, simább és rugalmasabb lesz. A kezelés után természetesen semmilyen nyom nem marad.

A frakcionált CO2 lézeres kezelés kiváló a ráncok, idősödő bőr korrekciójára, eltünteti a napfoltokat, a bőrhibákat és az aknék okozta hegek elhalványításában is hatásos.

HIFU kezelés, bőrfeszesítés intenzíven fókuszált ultrahanggal

Világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvend a HIFU (High Intensity Focused Ultrasonic = intenzíven fókuszált ultrahang) kezelés. A ma elérhető egyik leghatékonyabb műtét nélküli orvosi arcfiatalítás számos területen alkalmazható, kiváló pl. az arc és a dekoltázs bőrének feszesítésére, a ráncok csökkentésére, a toka és a nyak emelésére. Ezen kívül a térd, comb, kar területén is alkalmazható. A visszajelzések nagyon pozitívak, a felszíni ráncok eltűnnek, a bőr feszesebb, fiatalabb lesz, az arcbőr megemelkedik.

A HIFU fókuszált ultrahang kezelést úgy kell elképzelni, hogy a kezelőfejből kibocsátott nagy energiájú ultrahang hullámok a bőr mélyebb rétegeibe hatolva célzottan a bőr felszíne alá jutnak anélkül, hogy a felszíni rétegeken felhám sérüléseket okoznának. A kezelés aktiválja a bőr természetes kollagéntermelését, ezáltal a ráncok mélysége csökken, a tág pórusok összeszűkülnek, feszesebb, simább felszínű bőrt eredményez.

Thread Lifting

A bioszálas kontúrozás jelenleg a legalkalmasabb módszer a megereszkedett bőr helyreállítására. Az FTC szálbehúzás során vékony injekciós tűk segítségével a bőr meghatározott rétegébe hajszálvékony bőrbarát, steril szálakat szúrnak, melyek idővel felszívódnak. A kezelés hatására beindulnak a regenerációs folyamatokat, valamint a sebgyógyulás stimulálja a kollagén termelődését, ezáltal a bőrszövet összehúzódik. A bőr fiatalítása mellett a szöveteket is megemeli.

A ránctalanítás mellett a megereszkedett bőr feszesítésére is kiválóan alkalmazható pl. has, kar, nyak, kéz területeken. Akár 2 évig is tart a hatása.

Botox

Továbbra is a legnépszerűbb esztétikai beavatkozások egyike a botox injekció, mely azonnali hatást jelent számos területen. A kezelés időtartama rövid, akár ebédszünetben elvégeztethetjük, mellékhatása nincs, fájdalommentes és gyógyulási idővel sem kell számolnunk. A Botox kezelés alkalmas a szemöldökök közötti ráncok (glabella), a homlokráncok és a szarkalábak kezelésére. A Botox a mimikai izmok mozgásának gátlásával fejti ki ránctalanító hatását az arcon. A Botox injekció beadási helye, módja és a hatóanyag mennyisége határozza meg a kezelés eredményességét. A kezelés hatására a kezelt izmok ellazulnak és a ráncok a kezelést követően kisimulnak. Több lépésben fejti ki hatását, egy évben többször megismételhető, hatása kb. 4-5 hónapon át tart.

Hialuronsavas arc- és ráncfeltöltés

Szintén népszerű eljárás, a ráncok feltöltése hialuronsavat tartalmazó töltőanyaggal, mely segítségével korrigálhatók és eltüntethetők a mélyebb ráncok, pótolható az öregedés során elveszett volumen. A hialuronsav 100%-ban felszívódó természetes anyag, bőrünk természetes alkotóeleme. A hialuronsav a bőrben vizet köt meg, így biztosítja a bőr rugalmasságát. Minél idősebbek leszünk a szervezetünkben lévő hialuronsav folyamatosan csökken, ezért alakulnak ki a ráncok, vékonyodik el a bőr és válik szárazabbá.

Nem meglepő, hogy napjainkban a műtét nélküli bőrfiatalítás ennyire népszerű, hiszen fájdalommentesen, ráadásul műtét nélkül tudunk gyorsan fiatalodni!