Nagyon sokfajta plasztikai beavatkozás van már, amire az ember fel sem kapja a fejét olyan gyakori. A mellnagyobbítás és az ajakfeltöltés napjainkban már teljesen megszokott, sőt a fenékimplantátum és a bikinihíd hallatán sem vonjuk fel kérdőn a szemöldökünket. Vannak azonban kevésbé elterjedt beavatkozások, a paletta folyamatosan új színekkel gazdagodik.

Intimplasztika

Néhány évvel ezelőtt elképzelni sem tudtuk, hogy a modern nő milyen esztétikai kezeléseknek veti majd alá magát, ma azonban már a legfurcsább kérések sem elképzelhetetlenek. Ahogy az orvostudomány fejlődik a lehetőségek is kiterjesztettebbek lettek, manapság már a legfurcsább kérések is teljesíthetőek. Az emberi hiúság határtalan, a legújabb esztétikai beavatkozások segítségével az arc után már az intim területek is megfiatalíthatóak – íme két esztétikai trend, amely már elkezdte világhódító útját.

Intim fiatalítás

A leleményes orvosok a hüvely sajátos anatómiai viszonyához és miliőjéhez alakították az arc feszesítésénél már bevált lézeres eljárásokat. A kezelés végezetével a hüvely pH értéke az ideális tartományba kerül, a szárazság mérséklődik, így csökken a fertőzések kockázata is, valamint rugalmasabbá, feszesebbé válik, azaz „megfiatalodik” a lézernek köszönhetően. A kezelést leginkább szülés után, vagy a menopauza által kiváltott hormonális változások során szokták igénybe venni. A hüvelyplasztika után a fertőzésekre is kevésbé leszünk fogékonyak, mivel a pH érték helyreáll és az inkontinencia mérséklésére is alkalmas a beavatkozás.

Szeméremdomb szépítés

Az intim lézeres kezelésnek köszönhetően fiatalossá, ráncmentessé és esztétikussá változik az adott területet. A szeméremdomb és a szeméremajkak bőre lágy, bársonyos tapintású lesz, mivel a kezelés hatására a szövetek regenerálódnak. A kollagén-termelés fokozódik és ennek hatására bőrünk színe visszanyeri üde rózsaszín árnyalatát. Az eredmény tökéletes eléréséhez némely esetekben többször meg kell ismételni.

A pozitív változás már egy-két alkalom után jól látható, beindulnak a sejtképződések a vérellátás fokozódik az adott területen. Előfordulhat, hogy kombinált plasztikai beavatkozás is indokolt és egybe van kötve hasplasztikával, illetve intimplasztikával. Ebben az esetben a hasból leszívott zsírt szokták feltölteni a szeméremajakhoz, így szép sima felületű lesz és egyben természetes is. Az eljárás során, ha szeretnénk, akkor kérhetjük egyben azt is, hogy csökkentsék a szeméremszőrzetünket.

A divat folyton változik, még az intim területeken is. Az biztos, hogy az intimplasztika előtt nagy jövő áll. Intézetünkben elérhető népszerű intimplasztikai beavatkozások: az intim lézeres fiatalítás, a kisajak plasztika és a hüvelyplasztika, valamint a szeméremdomb korrekció.