Elsőre biztos furcsán hangzik, netán veszélyesnek is, de Dr. Lisa Zdinak plasztikai sebész azon dolgozik New York-i klinikáján, hogy a hialuronsavas módszer mellett a szén-dioxidos arckezelés is elterjedjen.

szén-dioxid kezelés
Dr. Zdinak szerint a kezelés azért hatékony, mert nagymértékben serkenti a véráramlást a hajszálerekben és a kékes színű szem alatti karikák egy csapásra emberi árnyalatúvá változnak, bár az eljárást sokan kétesnek tartják. Bár elsőre egyszerűnek hangzik, de még nem biztos a siker, a kezelés során nagy lufi szerű duzzanat alakul ki a szem alatt, másrészt a módszer nem tartós, és még veszélyes is lehet. Dr. Lisa Zdinak szerint nem kell megijedni a duzzanat 5-10 perc után visszahúzódik az arcról, nem maradunk így örökre. A kezelés úgy működik, hogy azzal, hogy kis mennyiségű szén-dioxidot fecskendezünk a területbe, becsapjuk a testünket, hogy minél több oxigén jusson a véráramba. Az eredmény nagyon látványos, viszont még csak kísérleti fázisban van, így a szakemberek sem tudják, hogy a bejutatott szén-dioxid milyen következményekkel járhat a későbbiekben.

Az eljárás a plasztikai sebészek körében megosztó, vannak akik a szem alatti sötét karikák eltüntetésére alkalmazott szén-dioxid injekciót veszélyes és kevésbé hatékony eljárásnak tartják. Szerintük a vérkeringés fokozásán alapuló hatása csekély, ráadásul a probléma kialakulásának oka nem is a keringés elégtelensége, hanem az adott területen a kötőszövet zsugorodása, meglazulása és bőrfelesleg képződése. Az ellentábor nem javasolja a szén-dioxidot, szerintük továbbra is a hialuronsavval történő feltöltés a leghatásosabb a szem alatti sötét karikákra, amely egy természetes anyag.

Intézetünkben nagy hatékonysággal végezzük a hialuronsavval történő beavatkozásokat. A szem alatti karikák feltöltésénél nincsenek duzzanatok, természetes eljárás, nincsen felépülési idő és akár munkába is mehetünk közvetlenül a kezelés után. Az eredmények pedig magukért beszélnek, hiszen azonnal eltűnnek a sötét karikák. Ugyan a hialuronsavas feltöltés gyors, és egyszerű kezelésnek tűnik, de speciális orvosi tudást igényel, ezért a legbiztosabb, ha minden esetben plasztikai sebésszel végeztetjük el.

A hialuronsavval történő kezelés mellett történhet még az esztétikai beavatkozás saját zsírral való feltöltéssel is, ilyenkor a zsír térfogatot pótol, regenerálja, fiatalítja a szöveteket a benne lévő kötőszöveti őssejteken és növekedési faktorokon keresztül. A kezelés úgy zajlik, hogy általában a derék vagy a has tájékáról szívnak le zsírt és ezt használják töltő anyagnak. A leszívás után egy speciális eljárással teszik alkalmassá a zsírt a feltöltésre. A saját zsírszövettel való feltöltés kivételes precizitást igényel. Úgy érdemes megválasztani a területet, hogy az abból nyert zsírszövet a fogyásnál se nagyon változtassa a méretét.

Ahogy látjuk több módszer közül is választhatunk a szem alatti karikák eltüntetésére, amik biztosak, hatékonyak és nem muszáj kés alá sem feküdni hozzá.