Új plasztikai beavatkozás hódít melynek neve perma-smile, azaz "mosolyplasztika". Az eljárás elsősorban Dél-Koreában népszerű. Lássuk mit is takar ez a beavatkozás!

mosolyplasztika

Ez az új trend leginkább a nők körében népszerű, de egyre több a férfi páciens is. Annak ellenére nagy az őrület, hogy az esztétikai  beavatkozás költséges és nem minden esetben garantálható 100% -ban a kívánt eredmény elérése.

Dél-Koreára jellemző, hogy kimagasló azon 18 és 49 év közötti nők aránya, akiken valamilyen esztétikai beavatkozás történt. Leginkább Szöulban veszik igénybe a szolgáltatásokat pl. botox kezelés, ráncfeltöltés, de szintén népszerű az a beavatkozás, mely során táskásra töltik a szemek alatti területet.

Már egyáltalán nem lepődünk meg, ha ehhez hasonló statisztikákat hallunk, hiszen sokan elégedetlenek külsejükkel, és szeretnének megfelelni a médiában látható női/férfi ideáloknak. Viszont az új hóbort hallatán még a plasztikai témakörben jártasak is felkapják a fejüket.

A mosolyplasztika népszerűsége abban keresendő, hogy Dél-Koreában szeretnének az európai archoz jobban hasonlítani és ezért vetik magukat alá a beavatkozásnak. Maga a műtét úgy történik, hogy a páciens ajkának sarkait felfelé kunkorodóra formázzák, amitől úgy néz ki, mintha folyamatosan mosolyogna.

Ez elsőre igen bizarrnak hangozhat, és maga a beavatkozás nem sorolható a könnyű műtét kategóriába, ugyanis ha nem jó kezek közé kerülünk, akkor könnyen lehet, hogy végül úgy fogunk kinézni, mint Joker a Batmanből. Történt is egy ilyen eset, ahol egy fiatal lány pórul járt, elmaradt a várt pozitív eredmény, a plasztikai műtét után a tükörbe nézve nem egy bájos mosoly fogadta, hanem sokkal inkább egy „Joker arc”.

perma smile

Ez a plasztikai beavatkozás, nem egy egyszerű műtét, ugyanis nem elég két apró bemetszést ejteni az ajkaknál. A perma-smile eléréséhez az arcizmokat át kell szabni és szükséges egy kettős állkapocs-műtét is, valamint el kell vágni a páciens csontjait is, hogy lágyabb, európaibb arcot kapjon. Amennyiben a műtét sikeres a gyógyulási idő több hónapot is igénybe vesz, érdemes tehát elgondolkodni azon, megéri- e egy mosolyért ekkora áldozatot hozni. A plasztikai beavatkozás után azt ígérik a szájzugok mindig felfelé állnak majd, azt a látszatot keltve, hogy viselője állandóan mosolyog, pozitív.

A plasztikai műtéteket kínáló klinika reklámja szerint a perma-smile beavatkozással egy átlagos arcot is gyönyörűvé varázsolnak, és a szomorkás arc helyett, viselője pozitív képet fest majd és egyben európaibb arcvonásokkal fog rendelkezni.

Egyáltalán nem meglepő, hogy Dél-Koreában kezdte meg útját a szájsarokemelés, hiszen ők vezetik a ranglistát az egy főre jutó plasztikai műtétek tekintetében.