A plasztikai sebész által végzett ajaknagyobbítás módszerét mutatjuk most be, mely hosszútávon tartós, valamint hatékony eredményt biztosít. Ha plasztikai sebészeti ajaknagyobbítást tervez, akkor mindenképp érdemes tovább olvasnia a cikkünket, hiszen számos lehetőség közül lehet választani.

ajakfeltöltés

Az ajakfeltöltés során ideiglenes és tartós eredményt nyújtó töltőanyagokkal lehet dolgozni. Az ideiglenes csoportba olyan injekciós készítmények tartoznak (kollagén, hyaluronsav), melyek a szervezetben is jelen vannak, illetve a saját zsírral történő feltöltés. Az esztétikai plasztikai sebészetben a legegyszerűbb és a legszebb eredményt az injekciós feltöltés biztosítja, mely gyors és biztonságos is. Az anyag típusa, lebomlása és az ebből következő esztétikai eredmény csökkenése miatt egyénileg változó időszakonként, de körülbelül 8-14 hónaponként a kezelést meg kell ismételni. További nagy előnye, hogy a felszívódás után az ajak visszanyeri eredeti formáját, elváltozások nélkül. Továbbá korrigálhatók az alsó és a felső ajkak körüli apró ráncok is feltöltéssel.

Saját zsírral való ajakfeltöltést is választhatunk, viszont számoljunk azzal, hogy ezt az eljárást több lépcsőben végzik a plasztikai sebészek, ugyanis a zsír egy része az első alkalom után felszívódik, ezért pótolni kell, általában kétszeri beavatkozás szükséges a megfelelő végeredményhez. Hátránya, hogy nem lehet pontosan megtervezni a végeredményt és a kezelés tartósságát a zsír elfolyósodási hajlama miatt.

Az Amerikai Egyesült Államokban kifejlesztett egy ígéretesnek tűnő módszert, az implantátummal történő ajakvastagítást. Amihez egy nagyon puha, tömör, hajlékony implantátumot használnak, ami az ajak mozgását nem gátolja. Sőt még csücsöríteni is lehet vele anélkül, hogy groteszkül néznénk ki, ráadásul még csók közben sem érezhető. Az ajakimplantátum engedélyezett és biztonságos tartós ajakfeltöltési megoldás. S bár tartós célra készült, viszont ha időközben meggondolnánk magunkat, akkor bármikor kisebbre vagy nagyobbra cserélhetjük, de akár el is tudjuk távolíttatni az ajkakból.

Intézetünkben ajakfeltöltéshez amerikai, felszívódó, többszörös keresztkötéseket tartalmazó, hyaluronsav alapú készítményeket, a Juvederm Ultrát vagy a Juvederm Ultra Smilet használjuk, melyek 8-14 hónap hatástartamúak. A szájfeltöltés eredménye azonnal látszik, az ajkak teltebbek lesznek, a száj körüli ráncok eltűnnek, ezáltal az egész arc megfiatalodik. Forduljon nagy tapasztalattal rendelkező plasztikai sebészeinkhez, kérjen időpontot ajakfeltöltésre!