A Marvel szuperhősök továbbra is nagy népszerűségnek örvendenek, így nem csoda, hogy a fiúk nagy része példaképként tekint rájuk. Ezzel nincs is semmi gond, egészen addig, míg valaki túlzásokba nem esik és mindent megtesz azért, hogy kedvenc szuperhősére hasonlítson.

Így tett Herbert Chavez, egy Fülöp-szigeteki fiatalember, aki túllépett az egyszerű fantáziáláson, és elhatározta, hogy úgy fog kinézni, mint Superman. - írja a Sun. Chavez az elmúlt 10 évben összesen 23 alkalommal feküdt kés alá, először 28 évesen! Izomzatát nem természetes úton, konditeremben növelte, inkább mellizom- és fenékimplantátumot helyeztetett be magának, valamint zsírleszíváson és több arcplasztikai beavatkozáson is átesett. De a plasztikai beavatkozások nem voltak elég neki, illegális töltőanyaggal kezdte injekciózni magát, amitől az orvosok óvva intették, de nem hallgatott rájuk. Ennek meg is lett a következménye, egy idő után ugyanis gyulladások és dudorok jelentek meg a bőrén, de még ez sem állította meg céljában.

SupermanRengeteg negatív kritikát kapott az emberektől, amire így reagált: „Mit kellett volna megbánnom? Minden, ami az életemben történt, pozitív volt, és ez Supermannek köszönhető. Amikor majd úgy érzem, hogy a testem többet nem tud elviselni, vagy az orvosok azt mondják, hogy a testem a korom miatt nem bír többet, akkor majd leállok.”

Herbertnek az sem elég, hogy kísértetiesen hasonlít a kedvenc szuperhősére, jelmezbe öltözve járja az utcákat és jó erkölcsre tanítja a fiatalságot.

Herbert bekerült a Guinness-rekordok könyvébe is, mivel ő rendelkezik a világon a legnagyobb Superman gyűjteménnyel, 1253 db ilyen típusú tárgya van.

Mindent megtesz azért, hogy sikerüljön betörnie a köztudatba, de ez még nemigazán sikerült neki, az Instagramon mindössze 1168 követője van egyelőre. Az áttörést a saját maga által szervezett különféle eseményektől várja, melyet fiókján keresztül igyekszik promótálni, azonban egyelőre ez sem bizonyul túl sikeresnek.

Az érdeklődés középpontjába ugyan mindig bekerülnek az extrém esetek, de mégis fontos, hogy ne vigyük túlzásba a plasztikai beavatkozásokat az egészséges önkép érdekében. Intézetünkben a plasztikai sebészeink hitvallása a természetes szépség és a harmónia melletti elkötelezettség.